Ηλεκτρικό ποδήλατο - πρόβλημα μπαταρίας

Ηλεκτρικό ποδήλατο – πρόβλημα μπαταρίας

Ηλεκτρικό ποδήλατο – πρόβλημα μπαταρίας

Ο μεγαλύτερος φόβος κάθε αναβάτη ηλεκτρικού ποδήλατου είναι να χαλάσει η μπαταρία του στη διάρκεια μιας βόλτας.

Ας δούμε μερικά σενάρια που μπορεί να αντιμετωπίσουμε και τι συμβαίνει σε κάθε περίπτωση.

     Εάν  στη διάρκεια μιας βόλτας η υποβοήθηση απενεργοποιηθεί μόνη της ή / και σβήσει η οθόνη στο τιμόνι, υπάρχουν διάφοροι λόγοι που προκαλούν αυτό το πρόβλημα.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι ότι η στάθμη φόρτισης της μπαταρίας έπεσε πολύ χαμηλά και το σύστημα προστασίας της (BMS)  σταματάει την χρήση για να μην την καταστρέψουμε.

Εάν έχετε ένα ελαφρύ ηλεκτρικό ποδήλατο δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείτε να συνεχίσετε την βόλτα σας και όταν φτάσετε σπίτι βάζετε την μπαταρία για φόρτιση.

Εάν το ποδήλατο είναι βαρύ θα χρειαστείτε βοήθεια για να γυρίσετε σπίτι σας.

Πολλοί όμως κάνουν το λάθος να αναβοσβήνουν ξανά και ξανά το σύστημα, το οποίο βέβαια χωρίς φορτίο για κάποιες φορές ξανα-ανάβει, αλλά στα επόμενα λίγα μέτρα μόλις το ζορίσετε, ξανασβήνει.

Αν εσείς συνεχίσετε να αναβοσβήνετε την μπαταρία πολλές φορές παρότι είναι ξεφόρτιστη, την ζορίζετε , λειτουργεί  στα άκρα της και υπάρχει η πιθανότητα μόνιμης βλάβης.

Ηλεκτρικό ποδήλατο – πρόβλημα μπαταρίας

     Μια άλλη περίπτωση είναι το ποδήλατο να απενεργοποιηθεί μόνο του, επειδή ο αναβάτης το οδήγησε  χωρίς υποβοήθηση μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η μονάδα ελέγχου (εγκέφαλος) το ερμηνεύει ότι δεν χρειάζεστε την υποβοήθηση και το σύστημα απενεργοποιείται για οικονομία της μπαταρίας

Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, κάθε λίγα λεπτά περιστρέψτε τα πετάλια για ένα μικρό χρονικό διάστημα ή επιλέξτε την κλίμακα 0 (no assist) όπου το σύστημα καταλαβαίνει ότι θέλετε να παραμένει standby.

Ηλεκτρικό ποδήλατο – πρόβλημα μπαταρίας

     Μια άλλη περίπτωση είναι το σύστημα να σβήνει όταν ζορίζουμε πολύ την μπαταρία οπότε ξεπερνά τα όρια της και το BMS σταματάει την χρήση για να μην καταστραφεί.

Αυτό μπορεί να συμβεί πχ σε μεγάλη ανηφόρα όταν επιλέγω μεγάλη κλίμακα βοήθειας αλλά πεταλάρω αργά και κινούμαι με πολύ μικρή ταχύτητα, ή τον χειμώνα όταν κάνει πολύ κρύο.

Τα όρια σε κάθε ποδήλατο είναι διαφορετικά και εξαρτώνται από την ποιότητα της μπαταρίας.

Σε αυτή την περίπτωση όταν τελειώσει το ζόρι, η μπαταρία δείχνει σαν να ξανάγέμισε και δουλεύει κανονικά μέχρι την επόμενη ανηφόρα.

Αν η μπαταρία σας συμπεριφέρεται έτσι ακόμα και σε μικρή ανηφόρα, σημαίνει ότι είναι κακής ποιότητας και με τον καιρό θα χειροτερεύει μέχρι να αχρηστευτεί απότομα τελείως.

Η μπαταρία είναι το πιο κρίσιμο τμήμα σε κάθε σύστημα ηλεκτροκίνησης.

Καθορίζει τις επιδόσεις και την αυτονομία σε κάθε ηλεκτρικό ποδήλατο

Επιλέξτε ποιοτικές μπαταρίες με όσο το δυνατό μεγαλύτερη εγγύηση.

Η αλλαγή μπαταρίας είναι πολύ ακριβή βλάβη και καλό είναι να την αποφύγετε.

Επιλέξετε τα ποιοτικά ηλεκτρικά ποδήλατα O2FEEL, με γραπτή Εγγύηση 48 Μήνες στις Μπαταρίες.

Θα είστε ήσυχοι τουλάχιστον για τα επόμενα 4 Χρόνια.

ηλεκτρικά ποδήλατα Εγγύηση μπαταρίας 4 Χρόνια

Μόνον η O2feel μπορεί !

 

Διαβάστε στον ΟΔΗΓΟ ΑΓΟΡΑΣ περισσότερα tips και πώς να διαλέξετε ένα καλό ηλεκτρικό ποδήλατο

error: Το Περιεχόμενο προστατευτείτε από το νόμο Ν. 4481/2017