Ηλεκτρικα ποδηλατα και κλέφτες.

Τα ηλεκτρικα ποδηλατα και οι 40 κλέφτες.

Ηλεκτρικα ποδηλατα και κλέφτες.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα σταδιακά αυξάνονται και μετά τα πρόσφατα μέτρα επιδότησης, προβλέπεται να αναπτυχθούν ακόμη πιο γρήγορα.

Πολλοί νέοι ιδιοκτήτες θα αντιμετωπίσουν την πρώτη δυσκολία του αναβάτη σε κάθε στάση απο λίγα λεπτά έως ώρες : και τώρα που θα το αφήσω ? λές να το κλέψουν ? και τι μπορώ να κάνω για να μην το κλέψουν ?

Πάντα γυρνώντας να ξαναπάρεις το ποδήλατο σου απο εκεί που το άφησες, θα έχεις μια στιγμιαία αγωνία αν θα το ξαναβρείς.

Είναι αυτονόητο, ότι όλα τα ηλεκτρικά ποδήλατα λόγω αξίας, είναι ένας πολύ καλός στόχος για τους κλέφτες.

Και τι μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τις πιθανότητες να κλέψουν το δικό σου ποδήλατο ?

Ας σκεφτούμε όπως οι κλέφτες.

Ποιά είναι τα κριτήρια για να επιλέξει ένα στόχο ? Μεγάλη αξία και μικρό ρίσκο.

Εσύ πρέπει να ακυρώσεις αυτά τα κριτήρια.

Α. Μείωσε την αξία

  1. Βγάλε την μπαταρία απο το ποδήλατο.

Αυτόματα ρίχνεις την αξία του κατά 50% δηλαδή στο μισό. Και κάποιος θα αναγκαστεί να τρέχει και να πληρώσει (εάν βρεί), καινούργια μπαταρία και φορτιστή. Στο κατάστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων, εύκολα καταλαβαίνεις αυτόν που ψάχνει μπαταρία για κλεμμένο. Διαβάστε και στο άρθρο μας «Μεταχειρισμένα ηλεκτρικά Ποδήλατα»

  1. Βγάλε (αν βγαίνει) και την οθόνη.

Αυτόματα ρίχνεις κι άλλο την αξία του. Το κλεμμένο είναι ήδη πιο δυσκολοπούλητο και λιγότερο ελκυστικό για τον κλέφτη. Μάλλον θα ψάξει για μία καλύτερη περίπτωση.

Β. Μεγάλωσε το ρίσκο του κλέφτη

Υπάρχουν τρόποι να δείξετε στους κλέφτες ότι το δικό σας ποδήλατο είναι καλά ασφαλισμένο και σχετικά δύσκολο να κλαπεί, ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, άρα αυξάνει ο κίνδυνος και τελικά να τους στείλετε παρακάτω, σε κάποιον πιο αδιάφορο ιδιοκτήτη με πιο εύκολο στόχο (δεν μπορούμε να σώσουμε όλα τα ποδήλατα, αυτό είναι δουλειά της Αστυνομίας, εμείς προσπαθούμε να σώσουμε το δικό μας ποδήλατο)

Ας δούμε τα βασικά μέτρα προστασίας (πρόσθετα στα προηγούμενα μέτρα) :

  • Ασφαλίστε το σκελετό του ποδήλατου με κλειδαριά σε σταθερό χοντρό σιδερένιο σημείο όσο το δυνατόν ψηλότερα από το έδαφος, σε μέρη που υπάρχει φωτισμός και κυκλοφορεί συχνά κόσμος.

 

Τα ηλεκτρικα ποδηλατα και οι 40 κλέφτες.

 

  • Το βράδυ, κλειδώνουμε το ποδήλατο μέσα σε κλειστό ιδιωτικό χώρο ( σπίτι – γραφείο – γκαράζ). Τα σπαστά ηλεκτρικά ποδήλατα βοηθούν λόγω πιο εύκολης μεταφοράς σε ένα διαμέρισμα με το ασανσέρ.
  • Βγάλτε και φυλάξτε τη μπαταρία και τον φορτιστή, μακριά απο το ποδήλατο
  • Δεν αγοράζουμε ποδήλατο των 1.000€ και το ασφαλίζουμε με λουκέτο των 10€ . Λάθος οικονομία και σύντομα θα στεναχωρηθείτε από αυτή την επιλογή.
  • Διαλέξτε μια επώνυμη κλειδαριά, κατά προτίμηση τύπου πέταλο ( U – Lock) με διάμετρο φουρκέτας τουλάχιστον 10mm. Είναι σχετικά βαριά, αλλά είναι αποτελεσματική και στα ηλεκτρικα ποδηλατα αυτό το επιπλέον βάρος είναι πραγματικά αμελητέο.
  • «Πετάχτηκα για ένα λεπτό στο περίπτερο, το άφησα ξεκλείδωτο και μου το έκλεψαν» Θα το κάνετε αρκετές φορές, αλλά κάποια στιγμή σίγουρα θα στεναχωρηθείτε. Αν βαριέστε να βάζετε συνεχώς το πέταλο, αγοράστε επιπλέον μια φτηνή κλειδαριά τύπου σπιράλ, για το συχνό – σύντομο κλείδωμα του «μπαίνω για 2 λεπτά στο super ”
  • Γενικότερα, μην προκαλείτε τους κλέφτες και μη ρισκάρετε άσκοπα. Να κλειδώνετε πάντα το ποδήλατο ακόμα και όταν μπορείτε να έχετε συνεχή οπτική επαφή με αυτό.

Λαμβάνοντας αυτές τις προφυλάξεις, μειώνετε πολύ τις πιθανότητες να πέσετε θύμα κλοπής.

Στην Green Motors είμαστε ευαίσθητοι με το θέμα των κλεμμένων ποδηλάτων.

Δεν βρίσκονται εύκολα τα κλεμμένα ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά είναι εύκολο να αχρηστευτούν. 

Εχουμε αρχείο ιδιοκτητών με τον αριθμό πλαισίου των ποδηλάτων τους και δεν πουλάμε ανταλλακτικά χωρίς να ελέγξουμε την νόμιμη κατοχή ενός ποδήλατου.

H Green Motors δεν είναι χθεσινή, είναι η πρωτοπόρος εταιρεία στα ηλεκτρικά ποδήλατα και τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στην Ελλάδα, από το 2009.

Αντιπροσωπεύουμε τα ηλεκτρικά ποδήλατα O2feel και Gocycle συνεχώς από το 2009, με εκατοντάδες απόλυτα ικανοποιημένους πελάτες σε όλη τη χώρα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και επιλέξτε το μοντέλο που σας ταιριάζει στον ιστότοπο www.green-motors.gr

Ηλεκτρικα ποδηλατα και κλέφτες.

error: Το Περιεχόμενο προστατευτείτε από το νόμο Ν. 4481/2017