Μεταχειρισμένα Ηλεκτρικά Ποδήλατα

Μεταχειρισμένα Ηλεκτρικά Ποδήλατα

Μεταχειρισμένα Ηλεκτρικά Ποδήλατα

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου ηλεκτρικού ποδηλάτου φαίνεται να συμφέρει, αλλά μπορεί να κρύβει και παγίδες.

Όταν η τιμή ενός μεταχειρισμένου ποδηλάτου είναι πολύ χαμηλή συγκριτικά με την αρχική τιμή του, αρχίστε να πονηρεύεστε οτι ίσως είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Ας δούμε τι πρέπει να ελέγξουμε στην αγορά μεταχειρισμένου ηλεκτρικού ποδηλάτου :

Πρώτα απ’ όλα αποκλείουμε την περίπτωση να είναι κλεμμένο.

Εάν ο πωλητής δεν παραδώσει έγγραφα αγοράς ή γραπτή βεβαίωση απο το κατάστημα που αγοράστηκε το ποδήλατο με τον συγκεκριμένο αριθμό πλαισίου, οι πιθανότητες να είναι κλεμμένο είναι υπαρκτές.

Ακόμη περισσότερο ψάξτε το ποδήλατο που πουλιέται χωρίς μπαταρία και χωρίς φορτιστή.

Αφού εξασφαλίσουμε ότι το ποδήλατο δεν είναι κλεμμένο ώστε να βρεθούμε κάποια στιγμή να απολογούμαστε, προχωράμε για να εξετάσουμε την λειτουργική του κατάσταση

Μεταχειρισμένα Ηλεκτρικά Ποδήλατα

Ζητάμε να δοκιμάσουμε το ποδήλατο στο δρόμο και σε πλήρη λειτουργία, ιδανικά σε μια – έστω και μέτρια – ανηφόρα. Αν ο πωλητής σας πεί ότι βιάζεται ή δεν μπορεί,  ή οτιδήποτε άλλο , ψάξτε γι άλλο ποδήλατο.

Αφού δείτε οτι το ποδήλατο λειτουργεί, το αμέσως πιο σημαντικό είναι ο έλεγχος της μπαταρίας του.

Εάν το ηλεκτρικό ποδήλατο πωλείται χωρίς τον φορτιστή του ελέξτε την περίπτωση η μπαταρία να έμεινε καιρό αφόρτιστη και τελικά να έχει χαλάσει.

Για να το δείτε ανεβείτε στο ποδήλατο και βρείτε μία ανηφόρα. Μια χαλασμένη μπαταρία δεν θα αντέξει το ζόρι και το ποδήλατο θα σταματήσει.

Η αγορά μιας μπαταρίας έχει ένα σημαντικό κόστος που μπορεί να αλλάξει μια φαινομενικά συμφέρουσα αγορά σε  αποτυχία.

Άρα πρίν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο πρέπει να ψάξετε εάν χρειάζεται καινούργια μπαταρία και κυρίως ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ?

Μετά ελέξτε τον κινητήρα. Δουλεύει χωρίς θορύβους και χωρίς να υπερθερμαίνεται ?  Σηκώστε το ποδήλατο και δείτε αν το μοτέρ γυρίζει χωρίς αντίσταση με το χέρι.

Για μοτέρ μεσαίας τριβής ψάξτε τα θέματα στεγανότητας – σκουριές , γυρίστε με το χέρι τα πετάλια και νιώστε την ομαλή περιστροφή των ρουλεμάν και του άξονα, δοκιμάστε τον κινητήρα σε ανηφόρα, αλλάξτε τις ταχύτητες και τις κλίμακες υποβοήθησης και δείτε –  ακούστε την συμπεριφορά του.

Μεταχειρισμένα Ηλεκτρικά Ποδήλατα

Τέλος δείτε τον σκελετό και ειδικά τα σημεία στήριξης του άξονα του μοτέρ. Ειδικά με τους μεγάλους σε διάμετρο και βαριούς κινητήρες direct drive που βαφτίζονται συνήθως ως 1.000W, είναι πολύ συχνό φαινόμενο να έχουν καταστρέψει τον σκελετό και το ποδήλατο να είναι επικίνδυνο.

Αυτά είναι τα βασικά σημεία ελέγχου, όπου μπορούν να κάνουν μια αγορά αποτυχία και το φτηνό να γίνει τελικά πολύ ακριβό ή ακόμα και σκουπίδι.

Αυτονόητο είναι ότι χρειάζεται ένας γενικότερος έλεγχος του μεταχειρισμένου για να ανακαλύψουμε και τυχόν άλλες βλάβες και να μάθουμε το κόστος για την επισκευή τους πριν το αγοράσουμε.

Μια καλή συμβουλή είναι να ζητάτε απο την αντιπροσωπεία έναν έλεγχο (εαν το κάνει και με ποιο κόστος).

Πολλές εταιρείες παρέχουν την εγγύηση μόνο στον πρώτο αγοραστή, άρα η αλλαγή ιδιοκτήτη δεν σημαίνει αυτόματη μεταφορά της εγγύησης στον επόμενο.

Μεταχειρισμένα Ηλεκτρικά Ποδήλατα δεν τα αποκλείουμε, αλλά λέμε ότι θέλουν καλό ψάξιμο για να μην πετάξετε τα λεφτά σας.

Η πιο σίγουρη επιλογή παραμένει πάντα η αγορά ενός καινούργιου ηλεκτρικού ποδηλάτου όπως τα Γαλλικά O2Feel που παρέχουν 5 Χρόνια εγγύηση στο πλαίσιο και 2 Χρόνια σε όλα τα υπόλοιπα μέρη και την μπαταρία τους, ακόμα και για επαγγελματική χρήση.

Πρίν επιλέξετε ηλεκτρικό ποδήλατο ενημερωθείτε διαβάζοντας τον Οδηγό Αγοράς

Οδηγός αγοράς για ηλεκτρικό ποδήλατο

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

error: Το Περιεχόμενο προστατευτείτε από το νόμο Ν. 4481/2017