Service σε Ηλεκτρικά ποδήλατα

Service σε Ηλεκτρικά ποδήλατα

Service σε Ηλεκτρικά ποδήλατα

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα, χρειάζονται συντήρηση όπως και τα απλά ποδήλατα.

Κάποιοι λένε ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα χαλάνε συνεχώς.

Η αλήθεια είναι ότι τα φτηνά ηλεκτρικά ποδήλατα, παρουσιάζουν συχνά προβλήματα σε όσους τα επέλεξαν, με μοναδικό κριτήριο το χαμηλό κόστος αγοράς και χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί σωστά.

Αυτό δεν ισχύει με τα ποδήλατα που κατασκευάζουν εταιρείες εξειδικευμένες στην ηλεκτροκίνηση και στη συνέχεια υποστηρίζονται σε ανταλλακτικά και τεχνογνωσία από  εξειδικευμένα καταστήματα κι όχι από ευκαιριακά καταστήματα που τα πουλάνε και μετά δεν μπορούν να τα υποστηρίξουν.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο απαιτεί γνώσεις και εξοπλισμό που δεν έχουν όλα τα ποδηλατάδικα και σίγουρα δεν έχει κανένα από τα πολυκαταστήματα που τα πουλούν μαζί με ψυγεία , τηλεοράσεις και κινητά.

Όταν προκύψει πρόβλημα πρέπει να υπάρχει  αντιπροσωπεία στην οποία θα απευθυνθείτε και όχι να παρακαλάτε – πειραματίζεστε στο οποιοδήποτε ποδηλατάδικο.

Άν κάνετε μια έρευνα αγοράς θα δείτε ότι δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε μια περιουσία για να αποκτήσετε ένα καλό ηλεκτρικό ποδήλατο.

Δείτε την γκάμα των Γαλλικών O2FEEL που αντιπροσωπεύουμε στην Ελλάδα απο το 2010.

Θα καταλάβετε τι σημαίνει value for money επιλογή, με εγγύηση μπαταριών 4 Χρόνια και τιμές που μετά την επιδότηση, φτάνουν τα 1.000€.

ηλεκτρικά ποδήλατα Εγγύηση μπαταρίας 4 Χρόνια
4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Service σε Ηλεκτρικά ποδήλατα

Ακολουθώντας ένα βασικό πρόγραμμα συντήρησης, δεν θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο ή χρήμα από όσο χρειάζεστε για το απλό ποδήλατο.

Ας δούμε τα βασικά.

Είναι σημαντικό το ποδήλατο να ρυθμιστεί σωστά από την αρχή.

Στη συνέχεια είναι σημαντικό να διατηρείτε το ποδήλατο καθαρό.

Όπως σε όλα τα ποδήλατα είτε συμβατικά είτε ηλεκτρικά, πρέπει να ελέγχονται τακτικά τα βασικά σημεία (λαιμός τιμονιού – βραχίονες – κέντρο τροχών κλπ), ο αέρας στα λάστιχα, οι ακτίνες, τα φρένα, να λιπαίνονται τα συρματόσχοινα και η αλυσίδα και να ρυθμίζονται αν χρειάζεται τα ντεραγιέ.

Ειδικότερα στα ηλεκτρικά, πρέπει να ελέγχονται όσες ηλεκτρικές επαφές βρίσκονται εξωτερικά του σκελετού, ότι είναι καλά στερεωμένες και στεγανοποιημένες, χωρίς διάβρωση και χτυπήματα.

Τα μοτέρ είναι κλειστά κουτιά και αν σταματήσουν να λειτουργούν, συνήθως το πρόβλημα προέρχεται απο άλλο εξάρτημα.

Άν έχει πράγματι πρόβλημα το μοτέρ, στις περισσότερες περιπτώσεις (και συχνότερα στα μεσαίας τριβής) , θα χρειαστείτε καινούργιο μοτέρ.

Οι μπαταρίες είναι το πιο ευαίσθητο και ακριβό εξάρτημα που πραγματικά χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στην χρήση αλλά και στην αποθήκευση ώστε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της και να αποφύγετε τα μεγάλα εξοδα αντικατάστασης.

Εάν δεν αμελείτε τις απλές οδηγίες που περιέχονται στους Οδηγούς Χρήσης που σας παραδίδουμε και ακολουθήσετε μια βασική ρουτίνα ελέγχων στα μηχανικά μέρη του ποδήλατου, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε απροβλημάτιστα και για πολλά χρόνια το ηλεκτρικό σας ποδήλατο.

Service σε Ηλεκτρικά ποδήλατα

error: Το Περιεχόμενο προστατευτείτε από το νόμο Ν. 4481/2017